Vanliga frågor

Här är svaren på de mest frekvent ställda frågorna

Protectia använder avancerade krypteringstekniker och realtidsövervakning för att säkerställa att dina personuppgifter är skyddade mot obehörig åtkomst och bedrägerier.
Nej, våra tjänster är utformade för att vara användarvänliga. Vi tar hand om den tekniska biten och ser till att du enkelt kan hantera ditt skydd via vår plattform.
Aktivering av ID-skydd är nästan omedelbar. När du har slutfört din registrering börjar vi övervaka och skydda dina uppgifter direkt.
Vi skickar genast en varning via e-post eller SMS om vi upptäcker något ovanligt som kan tyda på identitetsstöld eller bedrägeri.
Ja, vi erbjuder stöd och vägledning för att återställa din identitet och säkerhet, samt hjälper till med att ta nödvändiga steg för att lösa situationen.
Ja, vår övervakningstjänst fungerar 24/7, och vårt kundsupportteam är tillgängligt för att svara på dina frågor under vanliga kontorstider.
Absolut, du kan när som helst uppdatera dina personuppgifter genom att logga in på ditt konto eller kontakta kundservice.
Vi erbjuder regelbundna uppdateringar och du kan när som helst logga in på ditt konto för att se den senaste informationen om din kreditstatus.
För närvarande erbjuder vi en mobilanpassad webbplattform där du kan hantera ditt konto och få tillgång till våra tjänster var du än är.
Om du mottar ett varningsmeddelande, bör du omedelbart granska den rapporterade aktiviteten och kontakta oss för vidare instruktioner och åtgärder för att säkerställa din identitetsskydd.

Har du några frågor? Vi är här för att hjälpa!

Låt oss vara till tjänst! Vår kundservice står redo att snabbt besvara alla dina frågor.